Deze aardbeiclusters met pindakaas en chocolade gaan helemaal viraal op TikTok, hoog tijd dus om ze eens te maken in de Koekenbak van deze week!
Dit heb je nodig voor 5 clusters:
- 10 verse aardbeien
- 2 el kokosyoghurt
- 5 kl pindakaas
- 150 g chocolade naar keuze
Zo maak je ze:
- Haal de steeltjes van de aardbeien en hak de aardbeien in kleine stukjes met een groot mes.
- Roer twee eetlepels kokosyoghurt onder de aardbeien en roer goed onder elkaar.
- Neem er een plankje of bord bij en leg er een vel bakpapier op.
- Schep telkens een flinke eetlepel van het aardbei-kokosyoghurtmengsel op het bakpapier. Verdeel je mengsel over vijf clusters.
- Laat de clusters een uurtje of twee uitharden in de diepvries.
- Verwarm de pindakaas kort in de microgolfoven zodat hij lopend wordt en schep telkens een flinke koffielepel op elke cluster.
- Zet de clusters een uurtje in de koelkast.
- Smelt je chocolade ook in de microgolfoven. Roer zeker om de 30 seconden zodat ie niet aanbrandt.
- Wentel de clusters in de gesmolten chocolade en laat ze nog voor een laatste keer een halfuurtje uitharden in de diepvries.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Lees ook: